Hair Eyelashes & Nail Eco-Friendly Salon

Ανδρικά Κουρέματα -Κοντά μας θα ανακαλύψεις τι Σου Ταιριάζει

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο κούρεμα είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό, το ανδρικό ή το γυναικείο;

Αν κάνετε την ερώτηση αυτή σε κάποιον μη ειδικό, το πιθανότερο είναι να απαντήσει δίχως δισταγμό το γυναικείο – μιας και δείχνει πολύ πιο περίπλοκο και οι γυναίκες, γενικά, είναι πιο απαιτητικές και σχολαστικές με τα μαλλιά τους από ό,τι οι άντρες.

Αν ρωτήσετε, όμως, έναν επαγγελματία κομμωτή, θα απαντήσει επίσης χωρίς δισταγμό πως το ανδρικό κούρεμα είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό!

Γιατί;

Ο λόγος είναι απλός: το ανδρικό κεφάλι έχει πολύ λιγότερο μαλλί και το παραμικρό λάθος φαίνεται αμέσως, καταστρέφοντας την εμφάνιση του κουρέματος.

Ένα μοντέρνο ανδρικό κούρεμα χρειάζεται πείρα, υψηλή τεχνική και, πάνω από όλα, αγάπη για το αντικείμενο.

Εξάλλου, ο σύγχρονος άνδρας έχει αρχίσει να προσέχει πολύ περισσότερο το χτένισμα και το κούρεμά του – και καλά κάνει.

Παρότι παλιότερα οι τάσεις στα ανδρικά κουρέματα άλλαζαν πολύ πιο αργά από ό,τι στα γυναικεία, η μόδα και τα trends αλλάζουν πλέον χρόνο με τον χρόνο!

Αν θέλεις να είσαι «εντός κλίματος» και να ψάχνεις το επόμενο κούρεμα που θα αναδείξει σωστά τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου και τα μαλλιά σου, ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Στον σύντομο οδηγό μας για το ανδρικό κούρεμα θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, καθώς και τα κορυφαία ανδρικά κουρέματα για το 2020!

Ανδρικά Κουρέματα-Κλασικό με Χωρίστρα στο Πλάιανδρικο κουρεμα με χωριστρα

Το κούρεμα που ευνοεί το κλασικό χτένισμα με τη χωρίστρα στο πλάι είναι ό,τι πιο διαχρονικό στα ανδρικά κουρέματα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα!

Ταιριάζοντας καλύτερα στα ίσια μαλλιά και σε τετράγωνα πρόσωπα, το κλασικό αυτό κούρεμα έχει δεκάδες πιθανές παραλλαγές και εξελίσσεται συνεχώς, κατορθώνοντας πάντοτε να παραμένει στιλάτο και κομψό.

Είναι μάλιστα ένα από τα πιο hot κουρέματα τα τελευταία δύο χρόνια, με συγκεκριμένες «πινελιές» που το κάνουν λίγο πιο extreme ή νεανικό· για παράδειγμα, η χωρίστρα μπορεί να περιλαμβάνει το ξύρισμα μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Παρότι συχνά λέγεται πως δεν υπάρχει λάθος ή σωστή φορά για τη χωρίστρα, η γεωμετρία του κάθε προσώπου μπορεί να ευνοεί μία από τις δύο πλευρές, κάνοντας το χτένισμα να δείχνει πολύ πιο ελκυστικό ή γοητευτικό.

Ένας έμπειρος κομμωτής μπορεί να σας πει τι δείχνει καλύτερα στο δικό σας πρόσωπο.

Ανδρικά Κουρέματα με Φράντζα

Η φράντζα πρώτο-μπήκε δυναμικά στο ανδρικό κούρεμα κατά τη δεκαετία του ‘50 και έχει επανέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κυκλικά πρόσωπα, καθώς δίνει την αίσθηση πως το επιμηκύνει.

Εννοείται πως, όσο περισσότερο μαλλί παραμένει στο πρόσωπο, τόσο περισσότερες στιλιστικές επιλογές σού δίνει: η φράντζα μπορεί πέφτει ίσα προς τα κάτω, να γυρίζει προς τα πάνω ή στο πλάι.

Ανδρικά Κουρέματα-BuzzCutbuzz cut

Το Buzz cut συνδυάζει απλότητα και γοητεία, κι είναι ιδανικό για άτομα με γωνίες στο πρόσωπό τους ή ωοειδές πρόσωπο.

Αντίθετα όσοι έχουν κυκλικό πρόσωπο καλύτερα να το αποφύγουν, μιας και θα τονίζει ακόμη περισσότερο το κυκλικό περίγραμμα, δίχως να διαγράφει γωνίες.

Είναι επίσης εξαιρετικό κούρεμα για άτομα που έχουν ή θέλουν να αφήσουν γένια.

Ανδρικά Κουρέματα-Undercut

Το undercut ξεχωρίζει από μακριά για τον κομψό συνδυασμό μιας σχεδόν στρατιωτικής αυστηρότητας στο χαμηλό τμήμα του κεφαλιού, κι ενός κλασικού κουρέματος στο πάνω μέρος.

Πράγματι, τα πλαϊνά του κεφαλιού ξυρίζονται, ενώ αφήνεται πλούσια κώμη στην κορυφή του κεφαλιού.

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδοχές του συγκεκριμένου κουρέματος είναι το disconnected undercut, όπου τα δύο τμήματα του κουρέματος ενώνονται απότομα, δίχως να τα συνδέει κάποιο αρμονικό σβήσιμο. Σε μια άλλη εκδοχή, γνωστή ως preppy disconnected undercut, ιδανική για ίσια μαλλιά, το μαλλί τραβιέται όλο προς τα πίσω.

Ανδρικά Κουρέματα-Quiff

Το quiff έχει γίνει πολύ δημοφιλές τελευταία κι είναι ιδανική επιλογή για μια φινετσάτη εμφάνιση. Το καλό με το quiff είναι ότι μπορεί να γίνει πιο διακριτικό (όπως το κοντό quiff) ή τολμηρό (μακρύ quiff), ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Μια προειδοποίηση μόνο: το quiff είναι κούρεμα με ιδιαίτερες απαιτήσεις από άποψη τεχνικής! Αν θέλετε να το πετύχετε, απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο hair stylist.

Ανδρικά Κουρέματα-Fadeή FadedCutανδρικά κουρέματα fade-beyond beauty

Στο συγκεκριμένο ανδρικό κούρεμα, που είναι μια πιο μοντέρνα παραλλαγή ενός πολύ διαδεδομένου κουρέματος, τα πλαϊνά κουρεύονται αρκετά κοντά (αλλά σπάνια ξυρίζονται), όπως και το πίσω μέρος, με την κορυφή να διατηρεί μεγάλο από τον αρχικό όγκο του μαλλιού, δίνοντας τη δυνατότητα για πολλά διαφορετικά χτενίσματα.

Αυτή του η ευελιξία το βοηθά να ταιριάζει σε όλους τους τύπους προσώπου, αν και γενικά κολακεύει περισσότερο άνδρες με κυκλικό πρόσωπο.

Ανδρικά Κουρέματα-French Crop

Και σε αυτό το ανδρικό κούρεμα, το πάνω μέρος έχει αισθητά περισσότερο μαλλί από ό,τι τα πλαϊνά του κεφαλιού. Ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, ειδικά στα κυκλικά και τα οβάλ, καθώς αναδεικνύει τις όποιες γωνίες του προσώπου.

Η αισθητική του αναδεικνύει τέλεια σπαστά και κατσαρά μαλλιά, χαρίζοντας στην εμφάνιση του άνδρα μια γοητευτική ανεμελιά.

Ανδρικά Κουρέματα-Pixie

Το pixie είναι ουσιαστικά ένα κλασικό ανδρικό κούρεμα, με πολύ έντονο κοντό σβήσιμο. Τα τελευταία χρόνια συνδυάζεται συχνά με φράντζα, δίνοντας τη δυνατότητα για διάφορα μοντέρνα ανδρικά χτενίσματα.

Ανδρικά Κουρέματα-Pompadourανδρικά κουρέματα-Pompadour-beyond beauty

Δείχνει τόσο μοντέρνο, ώστε είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως το συγκεκριμένο ανδρικό κούρεμα, το Pompadour, έγινε για πρώτη φορά δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του ’60!

Διαχρονικά γοητευτικό, το Pompadour θέλει τα πλαϊνά αρκετά κοντά αλλά ποτέ ξυρισμένα, με το πάνω μέρος τόσο μακρύ ώστε να μπορεί να γυρίσει πίσω, χαρίζοντας στο όλο κούρεμα ένα λαμπερό wet look. Συνδυάζεται ωραία σε πρόσωπα με γένια που παραμένουν ωστόσο κοντά.

Ανδρικά Κουρέματα-CombOverανδρικά κουρέματα Combover-beyond beauty

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε πως τo Comb Over είναι περισσότερο είδος χτενίσματος και hairstyle, παρά κούρεμα, εμπνευσμένο από ένα κλασικό ανδρικό κούρεμα, γνωστό ως slick-back.

Στόχος του είναι να τραβηχτούν όλα τα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού προς τα πίσω και να μείνουν σταθεροποιημένα εκεί. Το μαλλί, όμως, κουρεύεται με τρόπο που να κάνει το συγκεκριμένο χτένισμα όσο το δυνατόν πιο κομψό και εύκολο στη διαχείριση.

Στο πλάι, το μαλλί συνήθως ξυρίζεται εντελώς, αφήνοντας τα μαλλιά όσο το δυνατόν πιο μακριά στην κορυφή, δίχως κάποιο ενδιάμεσο σβήσιμο.

Ανδρικά Κουρέματα-με Φιλάρισμαανδρικα κουρεματα φιλαριστα by beyond beauty

Ένα ανδρικό κούρεμα με φιλάρισμα είναι εξαιρετική επιλογή για όσους προτιμούν τα πιο μακριά μαλλιά αλλά, παράλληλα, απεχθάνονται την ιδέα και μόνο του να στέκονται ώρες μπροστά στον καθρέφτη για ένα χτένισμα.

Όταν γίνει σωστά, το φιλάρισμα ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο: στα κυκλικά πρόσωπα χαρίζει ισορροπία, ενώ στα γωνιώδη γλυκύτητα, απαλύνοντας τις γωνίες τους.

Ανδρικά Κουρέματα-Slicked Backανδρικά κουρέματα-Slickedback-beyond beauty

Από τα πιο στιλάτα extreme κουρέματα των τελευταίων ετών, τα slicked back έχουν συνδυαστεί με μακριές γενειάδες και εντυπωσιακά χτενίσματα, ενώ έχουν το πλεονέκτημα πως ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου και τύπο μαλλιού.

Ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός ενός fade κουρέματος με μακρύ μαλλί στο πάνω μέρος, το τελικό σχήμα ή χτένισμα των οποίων θα καθορίσει και την παραλλαγή του κουρέματος.

Ανδρικά Κουρέματα-ManBun& Χτενίσματα με Όγκο στο Πάνω Μέροςανδρικά κουρέματα-Manbun-beyond beauty

Τα τελευταία χρόνια το Man Bun απέδειξε πως ο κότσος μπορεί να αναδείξει την αντρική γοητεία εξίσου καλά με τη γυναικεία – αρκεί να συνδυαστεί με μακρύ ίσιο ή ελαφρώς σπαστό μαλλί.

Το κούρεμα σκοπό θα έχει να καθαρίσει το μαλλί και να αφήσει τον αυχένα όσο το δυνατόν πιο δροσερό.

Αντίθετα, άνδρες με κατσαρά μαλλιά και μπούκλες μπορούν να δοκιμάσουν άλλα κουρέματα και χτενίσματα που χαρίζουν όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Με κοντά πλαϊνά, και μπούκλες να πέφτουν χαλαρά στο πλάι, το χτένισμά σου θα δείχνει μοντέρνο και νεανικό.

Ωστόσο, αν έχεις κυκλικό πρόσωπο, απόφυγε τις πλαϊνές μπούκλες και δώσε όσο το δυνατόν περισσότερο όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Ανδρικά Κουρέματα για… Ειδικές Κατηγορίες

Τώρα που έχουμε μια εικόνα των σημαντικότερων ανδρικών κουρεμάτων, ας δούμε μερικά tips και κατευθυντήριες αρχές για ειδικές κατηγορίες ανδρών.

Ανδρικά Κουρέματα που Αναδεικνύουν τα Γκρίζα & Λευκά Μαλλιάανδρικά κουρέματα-grey-beyond beauty

Δεν χωρά αμφιβολία πως το γκρίζο και το λευκό μαλλί αποπνέουν μια ιδιαίτερη γοητεία στην ανδρική κόμμωση, χαρίζοντας ένα σοβαρό και συνάμα σαγηνευτικό στιλ.

Αν δεν έχετε θέμα με τους γκριζαρισμένους σας κροτάφους ή τα λευκά σας μαλλιά και θέλετε να τα αναδείξετε με το κούρεμά σας, να θυμάστε τα εξής:

  1. Γενικά μιλώντας, τα πολύ κοντά κουρέματα δεν κολακεύουν το γκρίζο και το λευκό μαλλί. Αντίθετα, κουρέματα με κοντά (όχι ξυρισμένα) πλαϊνά και όγκο στο πάνω μέρος δίνουν την ευκαιρία στο γκρίζο μαλλί να γοητεύσει με τα «νερά» και τις αποχρώσεις του, καθώς και με το παιχνίδισμα που κάνει με το φως.
  2. Από την άλλη, το μακρύ μαλλί, ή κουρέματα που αφήνουν αρκετά μαλλιά στον αυχένα, σπάνια κολακεύουν τα γκρίζα μαλλιά.
  3. Αποφύγετε, επίσης, τα πολύ μοντέρνα ή extreme κουρέματα. Όταν συνδυάζονται με λευκά ή γκρίζα μαλλιά μοιάζουν… «αταίριαστα» και σπάνια αφήνουν το γοητευτικό αποτέλεσμα ενός πιο κλασικού κουρέματος.
  4. Κουρέματα που δίνουν σε τούφες μαλλιού φορά προς πίσω, σε συνδυασμό πάντοτε με κοντά κουρεμένα πλαϊνά, είναι εξίσου γοητευτικά.

Να θυμάστε πως το γκρίζο μαλλί είναι πλεονέκτημα για την εμφάνισή σας, όχι μειονέκτημα.

Είτε έχεις ήδη βρει το κούρεμα που σου ταιριάζει, είτε χρειάζεσαι μια πιο επαγγελματική ματιά, έχουμε την πείρα και την τεχνική που απαιτείται για ένα τέλειο αποτέλεσμα, προσαρμοσμένο στο δικό σου πρόσωπο!

Δες περισσότερα για  δημοφιλή ανδρικά κουρέματα

Κλείσε ραντεβού τηλ 210-600-19-49

Καί για τούς τολμηρούς  Ιδιαίτερος Χώρος για Βαφές Ανδρών.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.

Privacy Settings saved!
Ρυθμίσεις απορρήτου

Όταν επισκέπτεστε κάποιον ιστότοπο, μπορεί να αποθηκεύσει ή να ανακτήσει πληροφορίες στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κυρίως με τη μορφή cookie. Ελέγξτε τις προσωπικές σας υπηρεσίες cookie εδώ.

Αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπος και δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί στα συστήματά μας.

Για τη χρήση αυτού του ιστότοπου χρησιμοποιούμε τα παρακάτω cookies που απαιτούνται από τεχνική άποψη
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Απορρίψη όλων των υπηρεσιών
Δέχομαι όλες τις υπηρεσίες