Hair Eyelashes & Nail Eco-Friendly Salon

Θεραπεία κερατίνης για ίσια λαμπερά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα

Το πέρασμα του χρόνου,ο ήλιος και η μόλυνση του περιβάλλοντος καταστρέφουν την φυσική κερατίνη των μαλλιών, με αποτέλεσμα η τρίχα να γίνει εύθραυστη ,ξηρή χωρίς υγρασία ,τότε πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση με θεραπεία κερατίνης μαλλιών.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές λείανσης και ισιώματος του μαλλιού, με διασημότερη το Brazilian Keratin που κυριαρχεί τα τελευταία είκοσι χρόνια στον χώρο.

Η παρουσία φορμαλδεΰδης, όμως, σε πολλά προϊόντα λείανσης, που βλάπτει τη δομή της τρίχας αλλά και το υπόλοιπο σώμα, ώθησε τις εταιρείες παραγωγής προϊόντων περιποίησης μαλλιών να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και τεχνικές, εξίσου αποτελεσματικά αλλά δίχως παρενέργειες για το σώμα.

Μία από αυτές είναι και η θεραπεία μαλλιών με κερατίνη.

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί στην πραγματικότητα το κυριότερο δομικό συστατικό της τρίχας, χαρίζοντάς της αντοχή, λάμψη και ελαστικότητα.

Δυστυχώς, όμως, με το πέρασμα του χρόνου, την υγρασία και την έκθεση στον ήλιο, τα εξωτερικά στρώματα της κερατίνης  φθείρονται, κάνοντας την τρίχα να δείχνει άτονη, εύθραυστη και ξηρή.

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις τι είναι η θεραπεία λείανσης με κερατίνη, πώς ακριβώς γίνεται και πόσο διαρκεί – κι έτσι σύντομα θα ξέρεις αν κάνει για τα δικά σου μαλλιά!

Θεραπεία μαλλιών με Κερατίνη – Τι Είναι;

Η θεραπεία κερατίνης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και έφερε πραγματική επανάσταση στον χώρο: παρότι δεν περιείχε ούτε ίχνος φορμαλδεΰδης, ίσιωνε τέλεια την τρίχα, χαρίζοντάς της μια υπέροχη, λεία και απαλή υφή.

Πράγματι, η θεραπεία λείανσης με κερατίνη μπορεί να ισιώσει μια σγουρή τρίχα ως και 95%, και το αποτέλεσμα διαρκεί, τις περισσότερες φορές, περίπου 4,5 μήνες.

Πέρα απ’ αυτό, όμως, η θεραπεία κερατίνης δρα ευεργετικά για την τρίχα, αναδομώντας και ενυδατώνοντάς την, και χαρίζοντάς της ανανεωμένη λάμψη, καθώς η σύνθεσή της είναι περιλαμβάνει όλα τα συστατικά της τρίχας σε υγρή μορφή.

Με τον τρόπο αυτό προσδίδει στα μαλλιά σας όποια συστατικά τους λείπουν, διεισδύοντας βαθιά στον φλοιό της τρίχας και αναδομώντας την εσωτερικά.

Η κερατίνη συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στην επιδερμίδα και το στέλεχος της τρίχας και στη συνέχεια επιτυγχάνεται στεγανοποίηση με ένα επίπεδο σίδερο υψηλής θερμότητας.

Θεραπεία  Κερατίνης – Πώς Λειτουργεί;isiotiki-therapeia-keratinis

Η επιστήμη πίσω από τη διαδικασία της λείανσης είναι αρκετά περίπλοκη – και δεν χρειάζεται να κάνουμε το άρθρο σεμινάριο!

Αρκεί να πούμε πως μικροσκοπικά μόρια κερατίνης αγκαλιάζουν και περιβάλλουν την τρίχα, θωρακίζοντάς την έτσι ενάντια στην υγρασία, την υπεριώδη ακτινοβολία, το νέφος και άλλους βλαπτικούς παράγοντες.

Με τον τρόπο αυτό, την προστατεύουν από τη φθορά, δεν αφήνουν την υγρασία να την κατσαρώσει, και της χαρίζουν μια υπέροχη, λεία, απαλή υφή. Έτσι, τα μαλλιά όχι μόνο ισιώνουν και γίνονται πιο απαλά, αλλά γίνονται και πιο εύκολα στο χτένισμα και την περιποίηση!

Πως Γίνεται η Θεραπεία  με Κερατίνη;

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και διαρκεί περίπου 2 με 3 ώρες, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας:

  • Πρώτα, θα λούσουμε τα μαλλιά σας με ειδικό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό, το οποίο διανοίγει τα εξωτερικά τοιχώματα της τρίχας, ώστε να εισχωρήσει η κερατίνη.
  • Έπειτα, θα εφαρμόσουμε στα μαλλιά σας μια ειδική κρέμα κερατίνης σε όλο σχεδόν το μήκος της τρίχας.
  • Αφήνουμε το μείγμα να δράσει για περίπου 20 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί  η κερατίνη από την τρίχα.
  • Στεγνώνουμε τα μαλλιά με πιστολάκι, και στη συνέχεια παίρνουμε λεπτές τούφες και τις περνάμε από ειδική πρέσα, αφαιρώντας κάθε ίχνος υγρασίας από τα μαλλιά και χρησιμοποιώντας την καταλληλότερη για τον δικό σας τύπο μαλλιών θερμοκρασία.

Είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες 48 ώρες να μην λούσετε τα μαλλιά σας και να τα αφήσετε να πέφτουν κάτω, εντελώς ελεύθερα.

Χρησιμοποιώντας, επίσης, ειδικά σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μπορείτε να επιμηκύνετε τα αποτελέσματα για αρκετές εβδομάδες.

Ποια Μαλλιά Χρειάζονται Θεραπεία Λείανσης με Κερατίνη;

Προφανώς, σγουρά και σπαστά μαλλιά τα οποία θέλετε να ισιώσετε, ίσια μαλλιά που φριζάρουν εύκολα, αλλά και μαλλιά ταλαιπωρημένα που δείχνουν άτονα και θαμπά· με λίγα λόγια, κάθε τύπος μαλλιού μπορεί να ωφεληθεί από μια θεραπεία λείανσης με κερατίνη!
Η θεραπεία λείανσης με κερατίνη θα επαναφέρει στα μαλλιά σας την υγιή και λαμπερή όψη που τους αξίζουν!

Κλείστε τώρα ONLINE και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας!

Το Beyond Beauty είναι εξειδικευμένο κομμωτήριο για θεραπεία μαλλιών με κερατίνη!

Δές ιδέες για το χρώμα στα μαλλιά σου.

Δες τη νέα σειρά hair extension με tapes

error: Content is protected !!