Hair Eyelashes & Nail Eco-Friendly Salon

Χρώμα Μαλλιών & Χρώμα Ματιών – Τι Συστήνουν οι Ειδικοί για Απόλυτο Συνδυασμό

Ίσως φταίει η άνοιξη ή η αλλαγή του καιρού, ίσως απλά σας έχει κουράσει η μονοτονία και διψάτε για αλλαγή!

ΔΕΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Το σίγουρο είναι πως το νέο χρώμα των μαλλιών σας δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη, ούτε στις γνώμες των «ειδικών» της παρέας!

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες, όπως:

  • Ποιο χρώμα μαλλιών σάς «μικραίνει», σας δείχνει δηλαδή νεότερη⋅
  • Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σας⋅
  • Ποιο χρώμα μαλλιών ταιριάζει καλύτερα στο χρώμα των ματιών σας!

Σε αυτό το άρθρο, θα ασχοληθούμε με τον τελευταίο παράγοντα: πώς μπορείτε να συνδυάσετε σωστά το χρώμα των ματιών με το χρώμα των μαλλιών σας; Ανακαλύψτε το, διαβάζοντας παρακάτω!

Χρώμα Μαλλιών για Μπλε Μάτια

Αν έχετε μάτια που καθρεφτίζουν το χρώμα του ουρανού, κινηθείτε στους πλέον εντυπωσιακούς θερμούς ή και ψυχρούς τόνους!

Οι ειδικοί του hair styling συστήνουν συνδυασμούς με ψυχρούς ξανθούς τόνους (που μοιάζουν να ξανοίγουν προς το λευκό, όπως το champagne ή το ivory blond), ή με ροζ-μπεζ και βαθυκόκκινες αποχρώσεις – θα διαπιστώσετε αμέσως πως τα μάτια σας τονίζονται πολύ πιο έντονα και γοητευτικά.

Η ηλικία σας επίσης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική σας επιλογή. Σύμφωνα με τους κορυφαίους hair stylists, νεαρές κοπέλες δίχως κύκλους κάτω από τα μάτια ίσως θα ήταν καλύτερα να κινηθούν σε τόνους wine και burgundy.

Αντίθετα, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε καστανοκόκκινες αποχρώσεις, καθώς αποδυναμώνουν πολύ τη γοητεία των μπλε ματιών. Το ίδιο ισχύει και για τις πολύ φωτεινές αποχρώσεις του ξανθού.

Παρότι συχνός συνδυασμός, το πολύ φωτεινό ξανθό, ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικίες και τόνους δέρματος, μειώνει την αίσθηση που αφήνει το μπλε μάτι στον παρατηρητή.

Χρώμα Μαλλιών για Πράσινα Μάτια

Το πλέον σπάνιο από τα χρώματα ματιών, το πράσινο είναι τόσο εντυπωσιακό από μόνο του, ώστε χρειάζεται ελάχιστη «βοήθεια» από τα μαλλιά σας!

Αν θέλετε όμως ένα ακόμη πιο σαγηνευτικό βλέμμα, δοκιμάστε αποχρώσεις όπως το russet (ένα είδος καστανέρυθρου), το amber (κεχριμπάρι), το χάλκινο, το καραμελί (σε έναν μεσαίο του τόνο όμως) ή το σοκολατί.

Αν και αρκετά διαφορετικές η μία από την άλλη, οι αποχρώσεις αυτές ενισχύουν και αναδεικνύουν τέλεια τη φυσική λάμψη του πράσινου χρώματος.

Αντίθετα, άλλες αποχρώσεις που επιλέγονται συχνά από πρασινομάτες, όπως συγκεκριμένοι τόνοι του μαύρου, το dark ash brown, το λευκό ιβουάρ ή κάποιες βαθυκόκκινες σκιάσεις, δίνουν ένα ελαφρώς washed-out look που, ακόμη κι αν δεν δείχνει άσχημο, σίγουρα δεν βγάζει προς τα έξω όλη την ομορφιά της πράσινης ίριδος.

 

Χρώμα Μαλλιών για Καφέ Μάτια

Το «καφέ» ως χρώμα ματιού έχει τόσο μεγάλο τονικό εύρος και θερμοκρασίες χρώματος, ώστε είναι πραγματικά αδύνατο να περιλάβουμε σε μια παράγραφο όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να βγάλετε μια selfie στο φως του ήλιου και να αποκτήσετε μια καλή ιδέα του πόσο ανοιχτά ή κλειστά είναι τα καστανά σας μάτια.

Αν έχετε πιο ψυχρό τόνο, οι ειδικοί συστήνουν να κινηθείτε σε ένα σταχτί ξανθό, ή, αν είστε τολμηρή, σε κάποιον συνδυασμό silver-white.

Αν έχετε κάποια πιο πλούσια απόχρωση, καλό θα ήταν να αναδείξετε τους φυσικούς σας τόνους, με αποχρώσεις golden brown, amber, χάλκινου, αμυγδαλί ή καραμελί.

Εννοείται πως μπορείτε να παίξετε και με ανταύγειες σε αυτούς τους τόνους αν προτιμάτε μια πιο συμβατική βάση.

Αν έχετε ένα σκούρο καστανό, αποφύγετε το σκούρο καστανό στα μαλλιά σας! Θα απογυμνώσετε όλη τη γοητεία των ματιών σας!

 

Χρώμα Μαλλιών για Μελιά Μάτια

Τα μελιά μάτια έχουν δύο πλεονεκτήματα: εκτός του ότι είναι πανέμορφα, σας επιτρέπουν και μεγάλη ελευθερία πειραματισμών στο θέμα του χρώματος των μαλλιών σας.

Απλά αποφύγετε τις ακρότητες, παραμένοντας στους μεσαίους τόνους κάθε απόχρωσης.

Το θερμό καστανοκόκκινο, το καστανομελί, τόνοι κόκκινου ή κλειστού ξανθού είναι ό,τι πρέπει, αρκεί να επιλέγετε πάντοτε μεσαίες αποχρώσεις.

Αντίθετα, αν έχετε μελιά μάτια, θα πρέπει να αποφεύγετε υπερβολικά ανοιχτούς ή πολύ κλειστούς χρωματικούς τόνους⋅ θα καταπολεμήσουν παρά θα αναδείξουν τα μάτια σας.

Ναι, αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να επιλέξτε προσεκτικά το νέο χρώμα των μαλλιών σας!

Μήπως, όμως, χρειάζεστε και μια πιο… επαγγελματική γνώμη για το θέμα;

ΚΛΕΙΣΕ  ΤΩΡΑ  εύκολα και  γρήγορα ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ONLINE BEYOND BEAUTY

Δείτε περισσότερα για μπαλαγιάζ   μπαλαγιάζ χρώμα μαλλιών

 

Δες τη νέα σειρά hair extension με tapes

error: Content is protected !!